Bump en Shtick maken ruimte voor ‘de buitenklas’

Dat het Covid-19 virus het leven van iedereen momenteel overheerst is een understatement. Zowel voor ondernemers, werknemers, burgers als ouders is de toekomst onduidelijk. Nieuwe maatregels en verplicht te volgen draaiboeken vliegen ons rond de oren. Dat is voor scholen niet anders. En laat ons daar — als fiere, maar tevens bezorgde ouders — een steentje aan bij dragen.

Sinds enkele dagen/weken zijn de scholen weer open, maar alles corona-proof maken in de klas is niet zo eenvoudig. Leerkrachten hebben al genoeg aan hun hoofd. Onze fantastische basisscholen doen hun uiterste best om onze kinderen terug veilig les te mogen geven en dat is geen gemakkelijke opgave.

Enter ‘De buitenklas

De Buitenklas is een DIY concept om de lessen zoveel mogelijk in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Het idee werd bedacht en ontworpen door  Shtick en Bump, twee (grafisch) ontwerpbureaus uit Antwerpen en hoopt zo mee te helpen denken over het slim benutten van buitenruimtes.

“Het doel van de buitenklas? Elke grote buitenruimte omtoveren tot een veilig klaslokaal” — Brett Kobie, Bump

“Achter het concept zit geen commerciële gedachte. We trachten enkel een maatschappelijk steentje bij te dragen. De bouwstenen zijn gratis te verkrijgen. Dit concept tast de mogelijkheden af en wilt de conversatie aanwakkeren. Misschien zelfs een oplossing bieden.” aldus Yves Hellemans, creatief directeur van Shtick.

Alle informatie — van whitepaper, templates tot contactgegevens — is te vinden op https://shtick.be/buitenklas of https://bump.bu/buitenklas

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Contacteer Yves Hellemans of Brett Kobie.

Brett Kobie
brettkobie@bump.nu

Bump
Aalmoezenierstraat 13
2000 Antwerpen

Yves Hellemans
yves@shtick.be

Shtick
Bestormingstraat 5
2018 Antwerpen

Download het persbericht als .docx
Download het persbericht als .pdf
Download alle media